Ładowanie Wydarzenia

« All Wydarzenia

  • To event minęło.

Happysad

6 października 2013, o godz. 18:00

zł40 – zł50

Happysad rusza w kolejną trasę. Po letnim sezonie koncertów plenerowych czas na jesienne spotkania z zespołem w klubach muzycznych większych miast Polski.

HappysadTo oczywiście idealny czas i miejsce na zobaczenie zespołu w naturalnym środowisku z którego się wywodzi – w ciasnych, gorących klubach i w bliskim kontakcie z publicznością. Wraz z rozpoczęciem trasy do sprzedaży na koncertach i sprzedaży wysyłkowej trafi śpiewnik zbierający wszystkie publikowane piosenki zespołu i kilka tych nigdzie nie zarejestrowanych.

W estetycznym wydaniu znajdzie się miejsce na piosenki rozpisane na akordy, a co ciekawsze tematy czy zagrywki przedstawione będą w postaci tabów. W związku z tym wydawnictwem happysad daje fanom możliwość zaśpiewania oraz zagrania któregoś ze swoich utworów na scenie podczas koncertu. Więcej szczegółów zespół podaje na swoim facebooku.

Happysad ArtDOGZ racji pracy nad nową płytą spodziewać się można także utworów zapowiadających to wydawnictwo.
Podczas trasy happysad będą wspierać zespoły: Cuba De Zoo, Neony, Magister Ninja, a aż na 4 koncertach – Marcelina, z którą na płycie „Ciepło/Zimno” zespół nagrał piosenkę Nie będziem płakać.

 

Krótkie info o zespole Happysadhappysad - logo

happysad jest zespołem rockowym, założonym w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Muzyka happysad to regresywny rock, dopełniony charakterystycznymi tekstami. Zespół ma na koncie ponad 750 koncertów w całym kraju. W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. Singlowy utwór promujący tę płytę „Zanim pójdę” spędził 33 tygodnie na Liście Przebojów Trójki. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka.
W październiku 2005 ukazał się drugi album zatytułowany „Podróże z i pod prąd”, świetnie przyjęty przez publiczność tłumnie wypełniającą sale podczas koncertów trasy promocyjnej. Płyta została doceniona także przez krytyków muzycznych – wg magazynu Teraz Rock plasuje się wśród najlepszych polskich albumów 2005 roku.

W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty – Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński. 1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. W połowie września album zyskał status najlepiej sprzedającej się płyty w Polsce.
Koncertowe wydawnictwo DVD happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008. W maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.
19 października 2009 miała miejsce premiera czwartego premierowego krążka pod tytułem „Mów mi dobrze„. Obecnie album ma status złotej płyty.
W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.
W lutym 2012 roku zespół zaszył się w oddalonym od zgiełku cywilizacji domu w Nowym Kawkowie, gdzie wraz z Leszkiem Kamińskim – kolejny raz w roli producenta i realizatora – nagrywał materiał na kolejną płytę. Wydawnictwo nosi nazwę „Ciepło/Zimno” i znajduje się na nim 12. piosenek plus ukryty utwór ,,Stare miasto„. Autorem okładki płyty jest rysownik Dawid Ryski. Premiera płyty miała miejsce 5. września 2012 r. i w pierwszym tygodniu zawitała na pierwsze miejsce OLIS – najlepiej sprzedających się płyt w Polsce, a na początku listopada uzyskała status złotej płyty. Jesienią 2013 roku do sprzedaży na koncertach trafi śpiewnik ze wszystkimi publikowanymi I kilkoma niepublikowanymi utworami śpiewanymi przez happysad, uzupełnionymi gdzieniegdzie o tabulatury i nuty.

Skład zespołu:

 

  • Kuba Kawalec – vocal, gitara
  • Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, vocal
  • Artur Telka – bas
  • Jarek Dubiński – Dubin – perkusja
  • gościnnie na koncertach: Daniel Pomorski – trąbka, klawisze

Dyskografia

  • „Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)
  • „Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)
  • „Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)
  • „Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)
  • „Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)
  • „Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)
  • „Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)
  • „Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)
  • „Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)

Szczegóły

Data:
6 października 2013
Czas:
18:00
Koszt:
zł40 – zł50
Wydarzenie Category:
Wydarzenie Tagi:
, , ,

Miejsce

Wytwórnia
Rejtana 1
Rzeszów,
Strona internetowa:
wytworniaklub.pl